Det ble en flott konvoi i regi av Os Båtklubb!

 

Vi hadde en liten samling før avgang, der vi blant annet diskuterte om vi skulle gå innenfor bølgedemperne på Os. Etter flere oppfordringer, gjorde vi det. Vi antok at vi ville bli et sted mellom 20 – 30 båter. Der gjorde vi en total feilvurdering. Da vi kom ut av Varga kjeften lå det 41 båter og ventet på oss. Da vi gikk langs Oslandet ble det talt over 100 båter. Dette kunne jo ikke gå bra med så mange båter innenfor bølgedemperne, noe det heller ikke gjorde. Os Havn ble raskt fylt opp med båter og med kraftig sidevind, ble det vanskelig å ligge i ro og vente. Til slutt måtte vi som ventet prøve å presse oss ut, noe som gikk utover de som var på vei inn. Det ble litt klabb og babb, men det så ut for at det løste seg. Det var mange som hadde stilt oppmed flagg langs ruten, men da vi kom til Solstrand var det helt dødt, her var det ikke mange å se!

Konvoien gikk videre til Bjånes der vi snudde mot Varga. En god gjeng fulgte med videre til Haulandsjøen og Øyane. Her var det mer orden i rekkene, båtene gikk tettere og konvoien tok seg bedre ut. Vi har jo ingen erfaring med å seile i konvoi, så for å være første gangen, må vi si at dette var vellykket.

Se video fra konvoien.  

Se video fra havnen

Takk for oppslutningen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *