HAR STJÅLET 36 BÅTMOTORER PÅ NOEN MÅNEDER

Kilde: nyttiOs.com

Siden nyttår er det stjålet 36 påhengsmotorer i Vest politidistrikt. Motorene er av typen Yamaha, er mellom 40 og 300 hk og er relativt kostbare.

«Gjerningspersonane nyttar større kjøretøy som Mercedes sprinter, Volkswagen LT eller liten lastebil med kran for å frakte motorane bort frå åstaden. Mindre bilar vert nytta til rekognosering i forkant av tjuveriet. Vegar som er stengde med bom vert køyrd forbi i utmark eller så vert hengjelåsen klipt med boltekuttar. Båtane ligg hovudsakleg i vatnet, men vert dradd til lands enten med båt eller slept opp i fjæresteinane med bil. Påhengsmotorane vert skrudd av og kablane kutta», melder Politiets nettpatrulje Vest..

Politiet ber båteiere notere ned serienummer på motorene og merke disse godt, og ta gjerne bilde av motoren.

«Andre førebyggjade tiltak er vidoovervakning, gode bomsystemer med alarm og eventuell vakthald ved større båthavner/lag».

Politiet ønsker tips om mistenkelige utenlandske kjøretøy, spesielt store kassebiler på nattestid «uten mål og mening». Noter ned biltype og registreringsnummer, vurder om du kan ta bilde og ring politiet på 02800.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *